Waar je kan groeien en openbloeien
 
Welkom in De Bosstraat

L2A: meester Koen en juf Rosemie

Contacteer me via e-mail:
koen.dockx@debosstraat.be
rosemie.develder@debosstraat.be

Tweede leerjaar

Welkom bij de leerlingen van de 2A uit de ezelklas.

Dit schooljaar gaan we verder bouwen op al wat we geleerd hebben in het eerste leerjaar.

In de lessen wiskundig denken leren we optellen en aftrekken tot 100, alsook de getallen tot 100 met elkaar vergelijken en rangschikken.

De tafels van vermenigvuldiging tot 10 beginnen we te oefenen vanaf de maand november.  Aan het eind van het schooljaar kunnen we die vlot opzeggen.

Gewichten van 1 gram, 100 gram en 1 kilogram hebben voor ons ook geen geheimen meer.  Betalen met euro’s en centen tot 100 euro kunnen we aan het eind van het schooljaar met alle gemak.  Ook de temperatuur op de thermometer kunnen we vlot aflezen.  Als we ’s avonds eten weet ik ook of ik centiliters, deciliters of liters water bij mijn eten drink. 

Voor Nederlands oefenen we op het correct en foutloos schrijven. Dit doen we vooral door veel te herhalen.  Lezen is zeer belangrijk in het tweede leerjaar. Elke woensdag gaan we dan ook niveaulezen met enkele leesouders of grootouders of vrijwilligers die ons groepje begeleiden. Onze woordenschat wordt ook weer wat uitgebreider. 

Oriëntatie op de wereld mag zeker niet ontbreken. We werken met verschillende thema’s zoals ruimte, natuur, tijd, samenleving, …. Ook gaan we af en toe eens op uitstap en op schoolreis om onze kennis wat bij te schaven.

Onze muzische vaardigheden oefenen we ook. Zowel zang, drama, media, dans, knutselen, … komen aan bod.

Foto’s en berichten

Bezinning op school

Bezinning op school

We hadden vandaag een bezinning op school.   Meneer pastoor is langs geweest.  Er werden mooie teksten voorgelezen en er werd gezongen.   Bezinning Bezinning
De LS warmt op voor dikke truiendag.

De LS warmt op voor dikke truiendag.

De Bosstraat krijgt bezoek van de Sint

De Bosstraat krijgt bezoek van de Sint

De Sint en zijn pieten op bezoek in de Bosstraat. Joepie!
Dag van de jeugdbeweging

Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 21 oktober was het dag van de jeugdbeweging. De kinderen die in een jeugdbeweging zitten, kwamen in uniform. Daarom maakten we deze leuke foto.
Vernieuwing speelplaats

Vernieuwing speelplaats

We fleurden onze speelplaats weer wat op met kleur en spelletjes.
Winkeltje speelplaats

Winkeltje speelplaats

We openden ons gloednieuwe winkeltje waar de leerlingen van 4e, 5e en 6e leerjaar de verzamelde materialen uitlenen. De kinderen op de speelplaats dragen zorg voor deze materialen en brengen ze terug naar het winkeltje na de speeltijd. Dit zorgt...