Waar je kan groeien en openbloeien
 
Enkel nog lesactiviteiten in Leuvense scholen

Enkel nog lesactiviteiten in Leuvense scholen

Naar aanleiding van de recente adviezen van de federale regering, heeft burgemeester Mohamed Ridouani en schepen van Onderwijs Lalynn Wadera overlegd met de Leuvense basis- en secundaire scholen, CLB’s, het deeltijds kunstonderwijs. De richtlijnen van Onderwijs Vlaanderen (https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/update-coronavirus-nieuwe-richtlijnen), gebaseerd op het advies van de regering die alle scholen ontvingen worden strikt opgevolgd.

De scholen zullen enkel nog lesactiviteiten laten doorgaan.
Schoolfeesten, open klasdagen, buitenschoolse activiteiten, oudercontacten… zijn uitgesteld of afgelast. Hetzelfde geldt voor de meerdaagse schoolreizen. De scholen blijven alert en passen de preventieve maatregelen toe.

De collectieve kijkdag in het kader van aanmelden en inschrijven in het Leuvens basisonderwijs, de zogenaamde ‘Meld Je Aan’, op donderdag 12 maart is in overleg afgelast. Ouders die een school willen bezichtigen, kunnen telefonisch contact opnemen met de directies. Ook de kijkdagen in Bierbeek en Herent gaan niet door.
Ook de meerdaagse schoolreizen naar Weimar en Buchenwald in Duitsland, een project van de stad, worden geannuleerd.

Leerlingen en leerkrachten die symptomen vertonen, blijven thuis en nemen contact op met de huisarts.
Extra informatie voor ouders staat op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders.

Deze communicatie wordt verstuurd vanuit het stadsbestuur, de Leuvense basis- en secundaire scholen, de CLB’s en het deeltijds kunstonderwijs (SLAC).